Verslag winterwandeling 8 februari 2015

Onze eerste VOLCK-activiteit telde 30 deelnemers op de teller, deze keer kwamen we uit op 50 deelnemers! Dus het ging in stijgende lijn, behalve de temperaturen…

Verzamelplaats voor de wandelaars met of zonder kinderen, met of zonder honden, met of zonder wandelschoenen of botten,…, was Kalken-kerk. Zoals elke keer startten we in schoonheid met ‘de kring’. Het startschot werd gegeven voor de fotozoektocht langs onze Kalkense Meersen. De ene was al iets alerter als de andere in het vinden van de foto’s maar nog meer alert moesten ze zijn voor het onthouden van de letters op de achterzijde van de foto’s, want deze waren belangrijk voor het vinden van de schat! Een eerste tussenstop werd gehouden aan de schaapjes voor de eerste opdracht: ‘Doe in groep een schaap na’ = bewijsmateriaal is te vinden op de facebook-pagina van VOLCK!

Kalkense Meersen betekent ook modder… De buggy’s moesten even off road voor een volgende tussenstop: banden en helpende handen werden goedgekeurd! Met open armen werd iedereen ontvangen ten tuinhuize van ‘Thibau Van de Steene’, met uitzicht op de zwemvijver en de azalea’s. Korte pauze werd ingelast met glühwein, warme chocomelk en de eerste degustatie van de homemade dots!

Na deze pauze kwamen we ook dichter in de buurt van de 1ste schat, met Boris en Poppe op kop in deze zoektocht! Opeens werd er aan snelwandelen gedaan. De laatste van de bende, Brambo, had als laatste dus ook door dat de schat verstopt zat in zijn tuin en alle VOLCK-ers hem daar opwachtten. Er was vertier voor jong en oud: nog 4 flessen dots en lekstokken!

Na de dots en de gluhwein, ging het puzzelen met de letters toch iets minder vlot… Na vele hersenspinsels werd het toch geraden: De Beize! Allen daarheen voor een laatste stop om ons op te warmen voor tomatensoep met ballekes en brood en de 2de schat voor de kindjes: snoepzakjes!

Voilà, deze winterse temperaturen werden uitgetest! De temperaturen voor de volgende activiteit hopelijk in een meer stijgende lijn, net als het aantal deelnemers!

Noteer alvast in jullie agenda: Petanque VOLCK, zondag 14 juni 2015! Meer info volgt!

Duck en Jo, brengen jullie de wisselbeker van Time Off mee?

De foto’s kan u hier bekijken: https://goo.gl/photos/BMEsyQi2yjACdQQ88

De reporter ter plaatse aka Jolien BroekaertGroepsfoto