Eerste activiteit: 4 uurtjesnamiddag

Zaterdag 23 augustus (of was het al 24 augustus?) werd tussen dots en pint VOLCK geboren! Nog geen 7 weken later op zaterdag 11 oktober vond de 1ste activiteit plaats: de 4-uurtjesnamiddag!

De pamfletactie op Kalken-kermis, het mailverkeer, de facebook-groep en de mond-aan-mond-reclame had blijkbaar zijn doel bereikt want er kwamen reeds 30 veteranen in alle kleuren van de ‘chiro-uniform-regenboog’ opdagen. Er was een blauw-gele formatie en een beige-bruine kliek = the golden oldies J De jongere snaken kozen voor trendy blauw, rood, groen, zelfs turkooize! Gezien de druilerige start van de namiddag waren de bergbottinekes en de botten ook goed vertegenwoordigd.

IMG_0212

De namiddag ging al meteen van start met het nodige gemijmer en de foto’s, de kampboekskes uit de goeien ouwen tijd werden meteen bovengehaald. Maar niet direct te veel van dat zeemzoet gedoe, het was echter meteen tijd voor een beetje actie! Want daar staat Chiro Kalken voor gekend!

Op naar de kring! Dé kring met een woordje uitleg over VOLCK en de verdeling van de groep in 4 tafels, groot en klein door elkaar, want het is een beetje ‘familiedag’ deze namiddag. Hier en daar zie je een paar gezichten vertrekken en denken van: ‘oei nee, wij moeten hier toch geen spelletjes spelen?’, ‘oei, ik heb gelijk toch de juiste schoenen niet aan?’. Maar die stemmetjes in ieders hoofd waren plots heel snel verdwenen toen we van start gingen met ‘bierbakkenrace’. ‘Winnen dat gaan we doen!’ werden de nieuwe stemmetjes en die stemmetjes gingen plots ook aan het zingen: ‘Tafel drei, tafel drei, tafel drei, oe, ah!’.  Ja we waren vertrokken, gewoon ‘goan!’ dacht iedereen!

Het ‘Frans kakken’ ging bij de één al wat vlotter dan bij de ander. Tijdens de ‘vlaggenroof’ was het 100% ‘goan!’ en maakten zelfs een aantal nog eens van dichtbij kennis met het frisgroene gras van het chiroplein, zelfs met hier en daar een kleerscheur tot gevolg. ‘Mannekes, we hebben wel geen verzekering!’ werd er al snel tussendoor geroepen maar hier was geen oor naar…

IMG_0229

De drang naar de overwinning werd nog verder gezet tijdens het ‘bierschuiven’. De ene had al een vastere hand dan de andere, de ene nam risico’s en de andere speelde op safe maar toch belandden er heel wat bierglazen in de zachte houtschors.

En toen was het tijd voor de puntentelling: Tafel 1 for the victory!

Deze tafel mocht zijn prijs meteen inruilen en als eerste aanschuiven aan de 4-uurtjestafel. Deze was rijkelijk gevuld met appelcake, brownie, ‘Rachellekes’, rotskes, bokes met ei, cupcakes, rijstpap met bruine suiker, smeerkaas met stokjes, yoghurt, zelfs een appel! Na de koffie en de dessertjes was het tijd voor het vervolg van het zeemzoet gedoe aan de start van de namiddag en werd er verder gemijmerd met de foto’s uit de goeien ouwen tijd. Er werd zelfs een foto-sorteerteam geboren dat van de grote bak foto’s stapeltjes foto’s per jaartal maakte. Deze mijmeringen zorgden al snel voor een heleboel ideetjes voor de ideeënwaslijn. Ja, daarvoor moesten jullie een wasspeld meebrengen: om jullie ideetjes voor een volgende activiteit aan onze waslijn te hangen, en dit ging heel vlotjes! We hebben alvast activiteiten voor de komende 20 jaren! Al dit moois, zoals jullie waarschijnlijk al verwachtten, gebeurde tussen wijn en pint!

Aan diegenen die dit moois niet hebben kunnen meemaken, de tip voor de volgende activiteit stond ook uitgestald aan het einde van de waslijn: bergschoenen, een fles dots, vuurwerkstokjes! Noteer alvast in jullie agenda: zondag  8 februari 2015!

https://plus.google.com/u/1/photos/110474000586005523362/albums/6097179281522953473

De reporter ter plaatste aka Jolien Broekaert